Veel gestelde vragen

Vragen over heliumballonnen

Hier vindt u de veelgestelde vragen over de heliumballonnen en heliumtankjes van HiepHiepBallon.nl. Staat uw vraag hier niet bij? Stuur ons dan een e-mail met uw vraag of opmerking of neem telefonisch contact met ons op! Een offerte nodig? Wij sturen u graag vrijblijvend meer (prijs)informatie toe! 
 
VRAGEN OVER LEVERING 

V -  Wat is de levertijd van de heliumballonnen?

APlaatst en betaalt u uw bestelling op werkdagen vóór 14:00 uur? Dan wordt uw bestelling door ons nog dezelfde werkdag verstuurd en heeft u uw pakket in veel gevallen de volgende werkdag in huis. Op zaterdag wordt er door onze pakketservice niet geleverd. Wilt u dit wel? Kies dan voor een spoedbestelling (zien onderstaande tekst). 

Wilt u 100% zeker zijn dat u uw pakket de volgende dag in huis heeft? Kies dan voor een spoedbestelling, hiervoor worden extra kosten (€22,95) in rekening gebracht. Een spoedbestelling kan ook op zaterdag worden geleverd. 

V -  Berekenen jullie verzendkosten voor mijn pakket met heliumballonnen?

Bij bestellingen vanaf €100,- betaalt u geen verzendkosten.

Is uw bestelling lager dan €50,- dan zijn de verzendkosten €5,95.

Spoedbestelling vanaf €22,95 (alleen in Nederland, 1 dag levertijd indien voor 14:00 uur besteld)

V -  Garantie
A - Wij staan voor 100% achter onze producten. Daarom kunt u bij ons rekenen op een goede service! Indien artikelen niet voldoen aan uw verwachting adviseren wij u contact met ons opnemen. Onze medewerkers van de klantenservice zoeken in overleg naar een passende oplossing.
V -  Is het mogelijk om een factuur van mijn bestelling te ontvangen?
A - De factuur voor uw heliumballonnen bestelling wordt per ommegaande naar het door u opgegeven e-mailadres gestuurd. Zodra de betaling binnen is, gaan wij over tot verzending van uw pakket met heliumballonnen. 
V -  Kan ik mijn bestelling retourneren?
A - 

Het is mogelijk om uw bestelling te retourneren naar Hiephiepballon.nl. U kunt dit doen binnen 14 dagen na uw bestelling en alleen als u de gekozen producten nog niet heeft verbruikt.

U mag de bestelling dan terugsturen naar:

Hiephiepballon.nl
Jumaweg 4
9291 NA Kollum

Heeft u meer informatie nodig, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen. 

 
V -  Ik ben een zakelijke klant, kan ik dan producten bij HiepHiepBallon.nl afnemen?
A - Ook voor grotere afnames kunt u terecht bij www.hiephiepballon.nl. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan! Helium hebben wij altijd op voorraad (ook nu er een grote schaarste is in helium).
Daarnaast zijn vrijwel alle ballonnen vaak in grote aantallen direct leverbaar of snel te bestellen. Wilt u ballonnen laten bedrukken? Ook dit is geen probleem! Wij maken graag een offerte op maat voor u. 

VRAGEN OVER HELIUMhelium tank

V - Waar kan ik de gebruikersinstructies van de heliumballonnen en wegwerptank vinden?
A - In het pakket vindt u naast de helium wegwerptank en de heliumballonnen een informatieblad over het opblazen van de ballonnen en overige belangrijke informatie. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig door te nemen omdat dit  zeer belangrijk is voor o.a. de zweeftijd van uw ballonnen. Klik hier voor de instructievideo van HiepHiepBallon.nl
V -  Hoe brandbaar is helium?
A - Helium is, in tegenstelling van wat veel mensen denken, absoluut niet brandbaar, explosief of giftig. Je mag uiteraard niet te veel inademen.
V -  Kan een wegwerptank van HiepHiepBallon exploderen?
A - De wegwerptank die HiepHiepBallon voor haar heliumballonnen gebruikt kan niet exploderen. De helium wegwerptank is uitgevoerd met een door diverse instanties geteste en goedgekeurde barstschijf. Door deze barstschijf loopt de wegwerptank bij een calamiteit als bijvoorbeeld brand, gecontroleerd leeg. Toch is het belangrijk om nog even op de homepage  van hiephiepballon.nl te kijken onder "waarschuwingen", want er zijn nog wel een aantal punten die het ontsnappen van helium onder hoge druk kunnen veroorzaken.
V -  Hoe gevaarlijk is het inademen van helium?
A - Iedereen heeft wel eens iemand gezien die helium inademde om zo een piepstem"a la Donald Duck" te krijgen. Alhoewel het erg grappig is, is het bij veelvuldig gebruik niet onschadelijk. Door overmatige inademing van Helium kan een zuurstoftekort ontstaan in de hersenen, wat vervolgens kan leiden tot schade. Helium is dus niet geschikt om in te ademen.
V -  Hoe kan ik zien hoeveel helium er nog in de wegwerptank zit?
A - De helium wegwerptank heeft minder druk naarmate de tank leger wordt. Het vullen duurt bij een legere heliumtank verhoudingsgewijs langer. Het gewicht van de helium wegwerptank is geen goede graadmeter, want het verschil tussen een volle en een lege cilinder is slechts een paar gram.
V -  Waar laat ik de helium wegwerptank als deze leeg is?
A - De lege helium wegwerptank deponeer je bij het grofvuil of breng je naar de vuilstort/afvalverwerking. Een lege tank bevat geen giftige stoffen, dus is een speciale afvalbehandeling niet nodig. 

Klik hier voor instructies.
V -  Is het mogelijk een helium wegwerpheliumptank zonder heliumballonnen te bestellen?
A - Ja dat is mogelijk. Via het menu en dan Losse wegwerp heliumtank, kunt u een losse heliumtank bestellen.
V -  Is het mogelijk om de helium wegwerptank te hervullen?
A - Nee, dat is niet mogelijk. In verband met de veiligheid is de tank zo gemaakt, dat er na vulling in de fabriek alleen helium uit kan.
V -  Hoe groot zijn de helium wegwerptanks?
A -De helium wegwerptank heeft een inhoud van 0,25 m3 en is goed voor het vullen van ongeveer 30 heliumballonnen, afhankelijk van de grootte van de ballonnen. (zie instructieblad bij uw bestelling)
V -  Kunnen mijn kinderen met de helium wegwerptank zelf hun heliumballonnen vullen?
A - Het is eventueel mogelijk, maar wij raden de ouders/verzorgers ten zeerste aan om toezicht te houden op hun kinderen, wanneer deze de helium ballonnen vullen met de wegwerptank. Er dient goed op gelet te worden dat kinderen en volwassenen geen helium inademen, want bij overmatig gebruik is het schadelijk. Het openen en sluiten van de gaskraan op de helium wegwerptank kan het beste gedaan worden door iemand van 18 jaar of ouder.
V -  Is het mogelijk om folieballonnen te vullen met helium?
A - Ja, dat kan. Het is wel zo, dat er in folieballonnen meer helium gaat dan in de ‘gewone’ latex heliumballonnen. Houd er dus rekening mee dat je met dezelfde tank minder helium folieballonnen kunt vullen, dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van helium latexballonnen. Helium folieballonnen hebben weer als voordeel dat je er langer van kunt genieten, want ze blijven namelijk langer zweven dan de latex ballonnen.
V -  Hoe bewaar ik de helium wegwerptank, wanneer deze niet in 1 keer leeg gemaakt wordt?
A - Je kunt de wegwerptank na opening nog ongeveer een jaar bewaren. Het is dan erg belangrijk, dat de groene hoofdkraan op de helium tank stevig dichtgedraaid wordt. Op die manier kan er geen helium uit de tank ontsnappen.
V -  Het is mij niet gelukt om alle meegeleverde ballonnen met helium te vullen, hoe kan dat?
A - Waarschijnlijk heeft u de helium ballonnen te groot opgeblazen of er is bij het opblazen helium ontsnapt uit de tank. Wij adviseren u het informatieblad dat bijgevoegd aan uw bestelling zorgvuldig door te nemen. Om verspilling en lekken van helium tegen te gaan, dient u de nek van de ballon goed om het vulventiel te plaatsen bij het vullen.

Aantal helium ballonnen die u per helium tank kunt vullen

Latex helium ballonnen 

Ballonnen
formaat

Standaard
helium tank

Grote
helium tank

9-inch

30 ballonnen

50 ballonnen

11-inch

16 ballonnen

27 ballonnen

14-inch

8 ballonnen

14 ballonnen

Latex helium ballonnen met helium blijven rond 5-7 uur actief / vliegen.

V -  Waarom knappen mijn heliumballonnen?
A - Waarschijnlijk heeft u de heliumballonnen te groot opgeblazen. Raadpleeg het informatieblad dat is bijgevoegd aan uw bestelling voor meer informatie over de opblaasgrootte van de ballonnen. 
V -  Hoeveel lint zit er in een pakket?
A - In elk heliumballonnen pakket bevindt zich een hele rol lint . Er is altijd voldoende lint om aan elke helium ballon een lint te bevestigen met een lengte van 1,20 meter. Zolang je dus lintjes van 1,20 meter of korter aan de heliumballon bevestigt heb je meer dan voldoende lint.
V -  Hoe lang blijven de heliumballonnen zweven?
A - Op de verpakking van uw pakket staat vermeld dat de heliumballonnen rond vijf -zeven uren blijven zweven.  De tijd dat een heliumballon zweeft, is sterk afhankelijk van een aantal factoren. De grootte van de ballonnen als eerste. Meer informatie hierover vindt u op het informatieblad bij uw bestelling. Lees deze dan ook zorgvuldig door! Daarnaast  blijven heliumballonnen langer zweven bij lagere temperaturen een hogere luchtvochtigheid. hiephiepballon.nl raadt aan om de helium ballonnen zo kort mogelijk voor de aanvang van uw feest op te blazen!